massages

ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage heeft niet als eerste doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt vooral in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.


Soms leert zo’n massage ons ook dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.


Je denkt vaak snel aan de rug, nek en schouder, maar wat dacht je van je armen en benen! We vergeten ze een beetje en een combinatie is dus mogelijk.

sportmassage

Een sportmassage is er o.a. op gericht om de afvoer van afvalstoffen te versnellen of om de doorbloeding van de spieren te verbeteren. 

De sportmasseur heeft als hoofdtaken massage, verzorging en advisering.

Je kunt de sportmasseur zien als het verlengstuk van de gezondheidszorg, speciaal gericht op sporters. 


Bij sportmassage denken de meeste mensen aan een massage na afloop van het sporten om spierpijn te verzachten en het herstel van de spieren te bevorderen.

Maar sportmassage is veel meer. We kunnen verschillende soorten sportmassage onderscheiden met elk hun eigen doel en vooral ook elk met hun eigen aangewezen tijdstip. Het is belangrijk dat elk van deze sportmassages op het juiste moment wordt gegeven. Het gaat hier om de volgende soorten sportmassage:

  • Pre-activiteitsmassage (voor het sporten)
  • Interactiviteitsmassage (tussen een sportactiviteit door/ rustpauze)
  • Post-activiteitsmassage (na het sporten)
  • Passiviteitsmassage (tijdens bijv. een rustperiode)

bindweefselmassage

De Massagepraktijk sport & ontspanning begrijpt dat het lichaam als één geheel functioneert. Ik focus op de fascia, een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Dit zorgt voor verbinding en bescherming. Door mij te richten op de fascia kan ik klachten verlichten en het autonome zenuwstelsel in balans brengen.

D.m.v. verschillende technieken met fascia tools worden de verklevingen losgemaakt.

Kom langs voor een behandeling en ervaar zelf de voordelen van deze aanpak.

0 - kopie
man
01
b5
HST - kopie
cropped-Sportmassage-2

cuppingmassage

Cuppingmassage is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde.

In mijn praktijk maak ik gebruik van plastic (en silicone cups), deze trekken d.m.v. een pomje vacuüm. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt hierdoor sterk verbeterd.

Zoals bij elke (eerste) afspraak vindt er vooraf een gesprek plaats en zal ik de behandeling uitgebreid toelichten. Een cuppingmassage is niet helemaal pijnvrij, maar de voordelen zullen snel merkbaar zijn.


Toepassingsgebieden cupping:

-opheffen blokkades

-bindweefsel

-triggerpoints

-cellulitebehandeling

-lymfedrainage.


Cuppingmassage kan gebruikt worden voor meerdere klachten: pijn in spieren en gewrichten, rugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn verklevingen, cellulite etc.

Absoluut een aanrader!


hotstonemassage

Bereik absolute ontspanning met een hotstonemassage!

Ik gebruik voor deze massage echte Basaltstenen, deze stenen zijn gevormd door vulkanische activiteit en afzetting. Hierdoor slaan ze de warmte goed op en geven de warmte ook langzaam af.

De warmte dringt tot ongeveer 3 cm door in het spierweefsel en zorgt hierdoor voor soepele spieren, ook zijn de spieren door de warmte beter te masseren!


De werking van een hotstonemassage:

-ontgiftend

-pijnverlichtend

-stressverlagend én zeer ontspannend